Amy Egbers is een Nederlandse mezzosopraan.
Haar carrière begon in de musical, maar na haar klassieke debuut als Marguerita in West Side Story in het Concertgebouw in 2013 was de switch gemaakt. In de zomer van 2014 zong zij de rol van Bettina in Erich Korngolds ‘Die Stumme Serenade’ in ‘Admiralspalast’ in Berlijn. In September van hetzelfde jaar stopte zij aan de Universiteit van Amsterdam, waar zij geschiedenis studeerde, en begon zij aan haar opleiding muziektheater klassiek aan het Fontys conservatorium te Tilburg.

Amy heeft tijdens haar opleiding zanglessen gevolgd bij o.a. Miranda van Kralingen, Harry Ruijl en Edward Hoepelman. In 2018 studeerde Amy Egbers Cum Laude af aan deze opleiding. Haar eindexamen ‘Bloedkring’ werd genomineerd voor de entreeprijs op theaterfestival Boulevard in Den Bosch. In 2018 zong zij de solopartij in de productie “het Spel”, een nieuw gecomponeerde opera van de Arubaanse componist Xavier Geerman ter ere van het “Opera Forward Festival” van ‘De Nationale Opera’ te Amsterdam.

Na haar opleiding heeft zij al een aantal mooie producties gezongen. Bijvoorbeeld de theaterournee “Generations” waarin zij samen met haar moeder Janke Dekker op de planken stond. Maar ook de Elias van Mendelssohn in de Philarmonie Haarlem, Suor Angelica van Puccini en nog vele andere mooie projecten. Helaas kwam er door het coronavirus een stilstand in uitvoerend werk. Hierdoor ontstond wel de mogelijkheid om weer terug de schoolbanken in te gaan. In de zomer van 2021 heeft zij de Berlin Opera Academy afgerond.